Fire prevazatoare de regula, iau toate masurile de precautie atunci cand urmeaza sa plec la drum, indiferent de distanta ce trebuie parcursa. Punguta cu sandvisuri este nelipsita, gustari si o sticla mare de apa care sa-mi ajunga “in caz ca se intampla ceva”, lucru la care nu ma gandesc serios ca chiar s-ar putea intampla candva. Asa a fost si in ultima calatorie pe care era cat pe ce s-o anulez. Cu bagajele facute cat pentru jumatate de an, desi urma sa petrec o singura saptamana la munte, am pornit voioasa cu masina spre Brasov, oras splendid mai ales iarna cand totul imbraca o haina stralucitoare.

Imi pun muzica preferata, vorbesc putin cu mama, dar am grija sa o dau pe speaker, primesc nelipsitele sfaturi ”sa conduci cu grija, vezi ca aluneca pe jos, mergi incet ca nu te fugareste nimeni, ai timp destul sa petreci acolo si nu te mai aranja la volan”, imi pun adresa unde trebuia sa ajung pe GPS si imi vad linistita de drum spre iesirea din Bucuresti.  Trec de Otopeni, cand, ce sa vezi, un bec rosu mi se aprinde la bord, trag pe dreapta si incerc sa ma lamuresc ce ar putea fi. Imi zic ca nu e nimic grav si pornesc din nou, doar ca un harait puternic se aude in masina care nu vrea sa mai plece de pe loc. “E clar, s-a dus vacanta mea, sa vezi ce-o sa se supere Andreea care vine de la Iasi, daca nu mai ajung”. O sun, ii explic ce am patit, ca nu cred ca mai am cum sa ne petrecem vacanta impreuna, asa cum faceam in copilarie, ca am ramas in mijlocul drumului si ca sunt mai aproape de Bucuresti, fiindu-mi mai usor sa gasesc o solutie pentru a ma intoarce acasa.

Dupa ce aud in receptor cateva oftaturi, vine ideea salvatoare, sa fiu tractata pana la Brasov si sa las masina in service acolo brasovcat noi ne petrecem linistite vacanta. Asadar, daca intampinati astfel de problem, va recomand cu drag sa nu va anulati planurile si sa chemati in ajutor pe cineva specializat care sa va duca la destinatie in siguranta.

Articole similare pe libertatea.ro